Jancsi

2020. október 25., vasárnap, 10:30–11:15

ARANYKAPU BÁBSZÍNHÁZ

A „Paprika Jancsi és az ördögök” című előadás klasszikus paravános bábjáték. A piros sipkás fickó Vitéz László édestestvére. A kesztyűs bábokkal előadott vásári produkció megszólítja a gyerekeket, interaktív elemeket tartalmaz. Előkerül a palacsintasütő, lesz csihi-puhi, a gyerekek a hasukat fogják majd a nevetéstől.

AZ ELŐADÁSON VALÓ RÉSZVÉTEL INGYENES.

Kapusi Szabolcs, a népszerű bábszínész megjárta a hivatásos bábszínházak világát, több utazó társulatnál vendégeskedett mielőtt megalapította saját utazó társulatát 2011-ben. Azóta nagy sikerrel játszik a Kárpát-medence fesztiváljain, falunapjain. Rendszeres vendége a határon túli magyarság rendezvényeinek. Felvidéken, Erdélyben, Németországban, Svájcban és Svédországban turnézik rendszeresen. Tapasztalatát igénylik a bábszínész-képzésben, kesztyűsbábos workshopokat tart és zsűrizni hívják rendszeresen bábjátékos megmérettetésekre.

Hite szerint, a bábjáték a legalkalmasabb forma a gyerekek komplex művészeti nevelésére. A báb-mese morális tanulságával megtanítja az apróságokat különbséget tenni jó és rossz között. Küldeté-se, hogy a vidéki települések gyerekei és a határon túli magyar közösségek is hozzá jussanak a bábszínház művészi élményéhez.