„Nyitott terek – meleg szívek” projekt

2022 | 01 | 31

Sajtóközlemény

Nyitott terek-meleg szívek- Görömbölyi Művelődési Ház felújítása

 

A Görömbölyi Művelődési Ház részleges javítási munkálatai a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-00757 projekt keretében valósultak meg. A megvalósult felújítási munkák az alábbiak: a tetőszerkezet és színpadi padlózat felújítási munkálatai, belső festés és a pajta állagmegóvása. Egy raktárhelyiség kialakítása is részét képezte a felújításnak.

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. mint Miskolc városának kiemelkedő kultúraszervező, kultúraközvetítő társasága kiemelt célnak tekinti a helyi értékek, hagyományok, kulturális értékek ápolását és átadását az itt élő lakosoknak, valamint az idelátogató utazóknak. Ehhez kapcsolódóan a projektünk átfogó célja integrált és programalapú fejlesztés megvalósítása, városi szinten a helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozása, a helyi társadalmak megújítása, valamint a helyi és közösségi alapú gazdaság fejlesztése céljából.

 

Környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesültek a felújítások során. Az eredmények hosszú távon a városrészek érdekeit szolgálják, javítják a versenyképességet, társadalmi hatással bírnak. A fejlesztések eredményeként várhatóan növekszik a megújított közösségi tereket rendszeresen igénybe vevő lakosság aránya, illetve a közösségi, szabadidős, közszolgáltatást nyújtó terekkel, létesítményekkel való lakossági elégedettség, továbbá a település kulturális és közösségi intézményeinek látogatottsága.

Az infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódó szakmai koncepció alapján új hagyományőrző programok indulnak majd a fejlesztésnek köszönhetően a közösségek, egyesületek aktív részvételével. A korszerű épület vonzó környezetet teremt a közösségi együttlét kereteihez, segítve fő célunk megvalósulását mely a lokálpatriotizmus fejlesztése, a helyi kulturális élet felpezsdítése.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

 

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00757 azonosítószámú „Nyitott terek – meleg szívek” projekt Támogatási Okiratát 2021.06.23-án megkötötték.

Az Görömbölyi Művelődési Ház felújítása projekt részletes adatai:

  • a kedvezményezett neve: Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.
  • a projekt címe: „Nyitott terek – meleg szívek”
  • a szerződött támogatás összege: 10 Millió Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • a projekt tartalmának bemutatása: A Görömbölyi Közösségi Ház infrastrukturális fejlesztése. Hasznos és kívánatos cél, hogy a területen élőknek, civil szervezetek hálózatépítésének, együttműködésének megfelelő, vonzó helyszínt tudjunk biztosítani Miskolc Görömböly városrészben működő intézményünkben.
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.31.
  • projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00757

széchenyi